Férový den

V pátek 6.10. se ujali debrujáři organizace projektového dne pro celou školu na témě omezení plýtvání potravinami a fairtrade.

Debrujáři připravili 10 stanovišť, která se této problematice věnovala. Mezi nejoblíbenější patřila volba Miss křivá zelenina, aby žáci neplýtvali potravinami jen z důvodu jejího vzhledu. Vyzkoušeli si také mletí obilí, jezdili nakupovat fair tradové potraviny, čichem poznávali ovoce, hmatem zeleninu.

Seznámili se s množstvím jídla na týden v jednotlivých zemích a kolo štěstí rozhodlo, který talíř jim připadne k jídlu. Pro někoho jen pár zrnek rýže, pro jiného čokoláda i brambůrky. Stejně tak si vyzkoušeli nefér sázení rostlin u férového pěstitele a neférového pěstitele. Nezapomněli jsme ani na třídění odpadu – obalů z potravin.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *